Застраховка живот

life insurance

Много от мъжете и жените са открити от застраховката си, а не я търсят сами. Безсъмнено е точно така, понеже повечето застрахователни служители се свързват с потенциални клиенти без да е нужно реално да очакват първо клиента да ги открие. Ако стане това, бъдещият клиент е нужно да бъде на „ти“ дали му е необходима застраховка и ако да, каква реално да бъде.

В живото-застраховането абсолютно винаги се минава през въпроса: „Имам ли нужда от такъв разход?“, а отговорът в абсолютно никакъв случай не е единствен. Този конкретен разход изцяло зависи от въпросния клиент, от семейното му положение, нужди и доходи. За няколко категории клиенти застраховката живот действително е изключително мъдър вариант, като за други – въобще не е нужна.

Лицата, които трябва да осмислят внимателно реалната възможност да си закупят застрахователна полица, са точно тези, които ще трябва да се грижат за деца, семейство или някои други техни близки зависещи от тях. И така при нещастен инцидент с такъв човек близките му ще изпаднат в адски трудна и неприятна, защото са разчитали на помощта му. Друга група клиенти, като е правилно да имат застраховка „живот“, са точно тези с по-голям шанс от риск в работата си.

Не е съвсем правилно твърдението, че жени, отдали се на грижите за дома и гледането на децата, нямат необходимост от живото-застраховане. Техния труд винаги е бил ценен и незаменим, но при внезапно нещастие, семейството ще се наложи да решава и задължителния проблем от финансово естество, обвързан с отглеждането на наследници и примерно ангажирането на някой, който да се погрижи за тези деца.

Посочването на парите на избраната застраховка е следващият по ред въпрос. За да научите коя реално застраховка ви е необходима, е необходимо да преминете през три етапа. Първо, опитайте се да прецените точно какви ще са разходите на вашето семейство ако стане най-лошото. Именно тези разходи общо се разделят на плащания, настъпващи веднага след трагедията, и на текущи бъдещи плащания. След това, преценете какви точно ще са паричните постъпления на семейството, като ще е желателно да изплатят финансовите разноски, и трето, вадите от паричните постъпления финансовите разноски. Крайната сума е стойността, която ще е нужна на фамилията ви. Избраната застраховка трябва да възлиза на дадената парична сума, за да се справи с нуждите на вашето семейство.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *