Разумно намирайте агенция и брокер!

apartments

В повечето държави брокер на имоти не е срамна професия! Но в нашата страна на мъжете и жените още не им е много ясно, какви точно са ангажиментите на брокера, или за какво точно му се дават пари… и често е на лице резон в съмненията.

Трябва да сте много внимателни В ИЗБОРА НА БРОКЕР

• Разберете повече за компанията, която може да поеме изследването на вашия имот.

• Вижте се персонално с брокера от агенцията, който би поел вашия имот.

Поискайте от личния ви агент да ви разясни:
• абсолютно всичко, което ще правите заедно- всяка крачка- от самата идея до ключалката
• в какви точно рамки от времето ще бъде осъществен целият процес – от предварителното търсене по критерии, през огледите, до затварянето на самата сделка
• какво точно е необходимо да уредите вие – документи, бележки, време
• какви са ангажиментите на самия агент – ясно декларирани, а също за какво време би било възможно да са изпълнени и поети
Не чакайте само на общуването по е-мейл – дори и цветно да сте казали желанията си – нищо не е възможно да замени даден разговор. Най-хубаво искайте лична среща! Вие трябва да си изберете, с кого точно да работите – както брокерската фирма, така и персонално брокер от агенцията.
В случай, че характера или отношението към работата на дадения брокер не ви харесва – вижте се със собственика на компанията и поискайте друг агент, който да се захване с търсенето, или глобално възложете възложената работа на друга агенция.

Поискайте непременно друг агент, в случай че:
Ви показва предложения, които не отговарят на вашите желания.
Са нагли да ви таксуват финансови средства за извършване на огледи и в това време ви предлагат предложения, които не са ок с вашите искания.
Врърнали са се не малко месеца, а той не ви е предложил за оглед нищо, което да отговаря на обявените първоначално от вас критерии.
Ви иска пари за други разноски, ненаписани в договора помежду ви – адвокат, пътни и др. Споменатото е абсолютно неудачно! Факт е, че за това вие плащате комисиона и дадените параметри са описани в договора измежду страните.