Какво реално е нужна точно да знаете за машинното циклене на паркет

parquet flooring

Защо е изключително важна редовната грижа на естествения паркет?

Обмисляте ли машинно циклене на паркетната настилка? Естественият паркет е 1 от нещата, които будят най-голям комфорт в дома ви. И не само това, паркета има доста добри топлинни и шумоизолационни качества и дори при относително неправилна годишна поддръжка, отново да притежава дълъг живот.

Ако искате да се съхрани в отлично положение обаче, е необходимо да отделите специални грижи за него. Несъмнено, ако искате да се случи това, той трябва реално да бъде държан и в хубаво състояние, тъй като в другия вариант рискувате паркетната настилка не просто да започне да бъде демоде, но и да скърца, реално да се надува и да дразни Вас.

Машинното циклене на паркетната настилка е от значение, ако желаете да запазите хубавия цвят на паркетната настилка, също така и неговата цялост. Естественият масивен паркет е важна настилка, която много лесно е в състояние да заприлича на нова. Но какво всъщност стои зад термина циклене и какво точно е нужно да знаете за него?

Цикленето на паркет е почистване на естествения паркет от стария лак, което отстранява и всички зацапвания, неравни места, драскотини и вдлъбнатини по него. Така старата настилка се обновява, без да трябва да се подменя, което ви пести финанси, време от деня и други скъпи ресурси. Машинното циклене се върши със специални паркето-шлифовачни машини, на които се слагат разнообразни видове шкурки, които премахват най-горния слой на паркета.

Ако случайно също настилката ви е значително амортизирана и повредена, е възможно да се наложи демонтаж, почистване и изцяло нареждане на паркетните плочки, като в процеса е възможно да трябва да купите нови такива, при вариант че някои от сегашните се окажат неизползваеми. Повечето професионални компании за циклене на паркет разполагат с абсолютно всички нужни елементи за смяна на стара настилка с нова, ето защо няма да бъде необходимо вие да се занимавате с намирането на чисто нови паркетни плочки.

След цикленето на паркетната настилка, фугите се пълнят със стърготини и смола без цвят. Накрая се полага лак, като ако имате желаене, паркетът може да бъде байцван или боядисан в друг цвят.
Тъй като цената за машинно циклене на паркетната настилка са различни в зависимост от облика на настилката, подредбата му и ползваните материали, с които ще бъде третиран, препоръчително е да извършите предварителна консултация с фирма.
Грижата за вашия естествен паркет е изключително важна, защото това е инвестиция в една от най-правилните видове паркетни настилки, които може да имате в дома си. Независимо дали става дума за паркет, който е в жилището ви от много години насам, или за нов, който сте сложили съвсем наскоро, цикленето му е важен елемент от дългия му живот.

Посети сайта и виж всичко за пренареждане на паркет