Какво реално би трябвало точно да знаете за цикленето на паркетната настилка

parquet flooring

Защо е важна грижата на естествения паркет?

Обмисляте ли машинно циклене на паркетната настилка? Естественият паркет е 1 от нещата, които създават най-голям комфорт в дома ви. И не само това, паркета притежава доста добри топлинни и шумоизолационни предимства и дори при относително грешна годишна поддръжка, отново да има продължителен живот.

В случай, че искате да се запази в отлично положение обаче, е важно да полагате специални грижи за него. Несъмнено, за да се получи точно това, той е нужно реално да бъде държан и в наистина добро състояние, понеже в другия случай рискувате паркетът не само да започне да бъде демоде, но също така и да чуватe звуци от него, да се подува и да дразни Вас.

Машинното циклене на паркет е много важно, ако желаете да запазите красивия цвят на паркета, също така и цялостта му. Естественият паркет е важна настилка, която много лесно е възможно да заприлича на чисто нова. Но какво всъщност стои зад термина циклене и какво точно е наложително да разбирате за него?

Машинното циклене на паркет е почистване на естествения паркет от стария лак, който отстранява и всички зацапвания, неравни места, наранявания и вдлъбнатини по него. Точно така старата настилка се обновява, без да е нужно да се подменя, това ви спестява финанси, време и други ценни ресурси. Цикленето се извършва със специални паркето-шлифовачни машини, на които се слагат различни видове шкурки, които отстраняват горната част на паркетната настилка.

Ако обаче паркетната настилка ви е доста амортизирана и повредена, може да трябва демонтаж, чистене и изцяло пренареждане на паркетните плочки, като в действието е съвсем реалистично да трябва да закупите нови такива, при вариант че някои от сегашните се за премахване. По-голямата част от професионални фирми за машинно циклене на паркет разполагат с абсолютно всички нужни материали за смяна на стара настилка с чисто нова, ето защо няма да бъде необходимо вие да се занимавате с откриването на нови паркетни плочки.

Точно след цикленето на паркетната настилка, фугите се запълват със стърготини и смола без цвят. Накрая се слага лак, като ако имате желаене, паркетът може да бъде байцван или боядисан в съвсем друг цвят.
Тъй като цената за циклене на паркетната настилка са различни в зависимост от облика на настилката, нареждането му и ползваните материали, с които ще бъде обработен, препоръчително е да извършите предварителна консултация с компания.
Грижата за вашия собствен естествен паркет е важна, защото това е инвестиция в една от най-добрите видове паркетни настилки, които биха могли да имате в дома си. Без значение дали става дума за паркет, който е в жилището ви от много години насам, или за нов, който сте сложили съвсем наскоро, цикленето му е съществен елемент от дългия му живот.

циклене и лакиране на паркет